dobrodošli v shadowland! kraj daje vtis povsem običajnega ameriškega mesteca; voden je s strani župana ter mestnega sveta, ima svojo bolnišnico, policijsko postajo, nakupovalni center, številne pube, restavracije ter cerkev v kateri se verneži vsako nedeljo zberejo pri sveti maši. vendar pa kljub navidezni običajnosti ne gre zanemariti dejstva, da se vsaj enkrat mesečno najde truplo, ki je bilo bodisi raztrgano na koščke, bodisi brez vse krvi, ali pa ubito na način ki že nekoliko meji na nemogoče. prav tako bi bilo potrebno poudariti, da razni nenavadni oziroma skoraj neverjetni dogodki tu niso nobena redkost, izginotja pa se v shadow land dogajajo veliko pogosteje kot kjerkoli drugod. tujci so prava redkost, če pa že pridejo pa so v večini primerov nadnaravna bitja, ki so končno našla raj na zemlji. |
races |
members |
free spots |
werewolves | #0 | #0 |
wizards | #0 | #0 |
vampires | #0 | #0 |
humans | #0 | #0 |
hunters | #0 | #0 | |
|
| jax & mackenzie | |
| | Avtor | Sporočilo |
---|
jax hall wizard
Število prispevkov : 35 Join date : 31/03/2013 Age : 27 Kraj : Paris, France
| Naslov sporočila: jax & mackenzie Pon Apr 01, 2013 1:11 pm | |
| Wearing. Listenin'Oh gosh, why? Ni mu bilo jasno, zakaj za boga se je pustil pregovoriti v to. Lahko bi reklo, da ga je bilo strah, vendar je bila to laž. Razlika med strahom in nelagodnostjo je bila velika. Počutil se je utesnjenega. Odkar je vstopil skozi vrata te vile. Stal je v avli, gledal, kako so se vrata s treskom zaprla. Ko so se vrata zaprla, je vse utihnilo, kot bi nekdo usekal. " Pa poiščimo to reč." Še sam ni vedel, kaj pravzaprav išče. Naj bi poiskal nekakšen tulec papirja. S starogrško pisavo. Sicer je znal italijansko in še 5 drugih jezikov, ampak v grščino se ni nikoli spuščal. Spomnil se je gimnazije. 4. letnik. Profesor je zahteval da se naučijo brati v stari grščini. To mu ni delalo prevelikih problemov, ampak vse je pisalo v francoščini, ti si samo prevajal v grščino. Ali obratno. Stopil je korak naprej, da so tla presneto zaškripala. Nič kaj prijeten občutek. Še en korak. Tla so ponovno zaškripala. Zavil je z očmi, potem pa brez večjih problemov, kljub temu, da ga je zmotil vsak šum, nadaljeval do prve sobe. Poiskal je stikalo in pritisnil nanj. Kot je pričakoval, se ni nič zgodilo. Iz torbe je potegnil svetilko in jo prižgal. Snop je obsijal masko, ki je vanj gledala s srhljivimi, zlato-rjavimi očmi. Mišice so se mu napele, potem pa je tiho zagodrnjal, odrinil masko stran in se lotil preiskovanja prve sobe. Stopil je do pisalne mize in začel brati. Angleščina. Preletel je besedilo, pogledal drug papir in bral dalje. Nič pametnega skratka. Pogledal je v knjižno omaro. Kaj naj bi sploh bila ta soba? Knjižnica ali kaj drugega? V tej sobi ni bilo nič pametnega. Odrinil je papirje, da so sfrčali po prostoru, potem pa vzel neki flumaster. Stopil je iz sobe in naredil zraven vhoda v sobo majhen X. Odločil se je, da bi bilo pametno nadaljevati v zgornjih prostorih. Povzpel se je po stopnišču ter se ozrl na desno. Tam bo začel in po vrsti. Stopil je na zaprašen hodnik. Preko lestencev se je nabirala pajčevina. Pogoltnil je slino in stopil je korak naprej. Potem pa je nekaj glasno zaropotalo. Kot... Kot tresk vhodnih vrat. Obrnil se je in z lučjo obsvetil vhodna vrata. Nikogar ni bilo tam. Zavil je z očmi in stopil v hodnik. Odprl je vrata na levi in začel z iskanjem. Pregledoval je nekaj napisano v njemu neznanem jeziku, ko je nekaj zaškripalo. Vedel je, da to ni bil sam. Ampak kaj bi lahko bilo? Glavo je počasi pomolil skozi vrata in ugasnil svetilko. Grizel si je ustnico in počasi stopil po hodniku, naprej. Potem pa videl senco na koncu hodnika. " Sranje," je tiho zaklel in začel teči. Kdo bi lahko bil tukaj? Prej je videl, da je hodnik precej naluknjan in upal je, da ne bo stopil vanj. Zavil je desno in se pognal naprej. Dokler ni naenkrat tal pod njim preprosto zmanjkalo in padel je v nekaj. Hip zatem je slišal še, da je nekdo padel zraven njega. Prižgal je svetilko. In zagledal postavo. " Kdo si?!" je spregovoril v angleščini, pripravljen na napad. | |
| | | mackenzie donovan hunter
Število prispevkov : 37 Join date : 17/03/2013
| Naslov sporočila: Re: jax & mackenzie Pon Apr 01, 2013 1:33 pm | |
| for jax hall, around 300 words & i'm listening to carly rae jepsen - this kiss.
tokrat je pozno podnevi zasledovala čarovnika, to je lahko čutila. zakaj tega nisi čutila še pri njemu? se je oglasil nek glasek v njeni glavi, ki je vedno namigoval na njene napake. zavila je z očmi ter se ustavila pred veliko, toda zapuščeno vilo. kaj bi lahko čarovnik iskal tu? se je vprašala. da, čarovnik je bil, toda ni vedela, če je na slabi ali dobri strani, in to jo je spravljalo v skušnjavo - naj ga prehiti, ga počaka in ubije ali ga naj še naprej zasleduje, da izve kaj? seveda se je odločila za drugo možnost, kajpak. življenjsko nujno je potrebovala nekaj novih podatkov, da bi jih zapisala v današnje poročilo. torej mu je sledila v vilo, skušala se je čim tišje splaziti za njim, zasledovala ga je v sobo in naprej. nenadoma je zaškripalo pod njenimi stopali. v glavi je zaklela in videla, da je svetloba svetilke ugasnila in zaslišala je, kako je čarovnik začel teči. pobegnil mi bo, je nasršena pomislila in se spravila naprej. zdaj ji je bilo že jasno, da je nekaj iskal, toda kaj in zakaj? sledila mu je in nenadoma, v trenutku nepozornosti, je padla. "sranje!" si tokrat ni morala pomagati. in nenadoma ji je čarovnik posvetil s svetilko naravnost v oči, ki so se ji osolzile. vsa razdražena je prav nič nežno udarila proti svetilki in mu jo zbila z rok. "zakaj te to zanima?" ga je vprašala in se zazrla proti stropu. ja, oba sta bila dovolj neumna in nepazljiva, da sta se ujela v eno od pasti stare hiše. kako, za vraga, se bosta spravila ven? oziroma, če upoštevamo mackenzijina trenutno sebična nagnjenja, kako se bo ona spravila ven?
| |
| | | jax hall wizard
| Naslov sporočila: Re: jax & mackenzie Pon Apr 01, 2013 2:01 pm | |
| Ženska pred njim ni bila videti najboljše volje. Popravek, bila je videti morilske volje. Hm, sam pri sebi se je nasmehnil, kot vedno, ko mu je bilo kaj všeč. In to, da ima pred sabo razkačeno žensko, ki je očitno zasledovala njega, mu sicer ni bilo tako všeč, ampak vseeno mu je rahlo šlo na smeh. Zbila mu je svetliko iz rok in vedel je po tem, da ni navaden človek. Vampir tudi ne, vampirji se ne zadržujejo tukaj in sploh ne podnevi. Volkodlak? Dvomil je da je to, saj bi se potem spremenila takoj in ga verjetno ubila. Po njeni hitrosti je sklepal da je bila lovka. Super. Veliko je slišal o lovcih, vendar dejansko ni nikoli srečal kakšnega. Vedel je da so morilski stroji. "Hm, po pravici me zanima predvsem zato, ker si me zasledovala v tem. In po tvoji zaslugi sva zdaj v enakem dreku." Hotel je iz torbe vzeti vrv, ampak... Torba je izginila. "Super, v torbi sem imel vrv." Pogledal je lovko iz profila. Če bi jo lahko kako presenetil in udaril, potem bi lahko brez nje se rešil? Ampak ne, ne sme tvegati. Pomislil je, da bi začel polniti jamo z vodo, potem pa njo potisnil navzdol in jamo zaprl z kakšnim kamnom. Ali pa jo preprosto upepeli in je to to. Ampak trenutno potrebuje njeno pomoč. So far. | |
| Naslov sporočila: Re: jax & mackenzie Pon Apr 01, 2013 2:18 pm | |
| for jax hall, around 280 words & i'm listening to never shout never - time travel.
v svetlobi, ki jo je še vedno oddajala svetilka, je lahko mackenzie videla njegov obraz. ni ji bil všeč izraz na njegovem obrazu - očitno se je zabaval nad situacijo in je bil vesel da je obtičal v prostoru z žensko. super, je pomislila. samo še to mi je manjkalo. in bila je, seveda, ogorčena, nad njegovimi besedami. "po moji zaslugi!" je skoraj vzkliknila. "ja buci buci buc," ga je skušala razdražiti. v glavi se ji je utrnila ideja, ki pa je nikakor ni hotela izpeljati - če bi si namreč pomagala, bi se najbrž oba spravila ven iz pasti, toda to je odpadlo. po tem, kar se ji je zgodilo z določenim volkodlakom, ni nikoli več sodelovala z nadnaravnimi bitji - niti ni mislila. skušala je vsaj približno izmeriti, kako globoko sta padla. bilo je več kot dva metra, stena pa je bila popolnoma gladka. lahko bi splezala gor, če ne bi bilo gladko, toda tisti, ki je gradil vilo, je bil očitno res nekaj posebnega, da je vgradil cel kup pasti po hiši. nato se je spomnila še na nekaj in se ni obotavljala z govorjenjem. "mar čarovniki ne obvladujete štirih elementov? ali pa skušaš, namesto da bi se rešil, namerno ostati tu z mano?" seveda je vedela, da če bi uporabila mobilni telefon v žepu in priklicala nekaj lovcev, bi prišla hitreje ven. toda bila je prepričana, da bi drugi čarovnika ubili in tega niso smeli storiti, dokler se ne prepriča, če jim lahko škodi ali ne. iztrebljanje nekoristnih in neškodljivih nadnaravnih bitji se ji je zdelo neprimerno.
| |
| | | jax hall wizard
| Naslov sporočila: Re: jax & mackenzie Pon Apr 01, 2013 3:03 pm | |
| Skomignil je z rameni. "Nah, če me ti ne bi preganjala, se to ne bi zgodilo. Torej, po tvoji zaslugi." Rad je izzival ljudi. Ampak paziti je moral, da je ne bo preveč razjezil. Njeno vprašanje ga je presenetilo. Torej je vendarle lovec. Nekoliko se ji je nasmehnil. "Čarovniki obvladamo nekatere stvari, ampak ne pričakuj, da ti bom povedal vse. Tudi ti meni ne nameravaš izdati vsega, kaj, lovka?" Gledal jo je v oči. "Kolikor vem, tudi ti poznaš kar nekaj stvari, kako priti ven hitreje kot bi jaz prišel. In ne morem sam priti ven, ker potem bi mogel pomagati tudi tebi. In to mi glede na to, da si me zasledovala in bogvekaj hotela od mene, ne ustreza najbolje. Torej, nope." Naslonil se je na steno in z roko potegnil po njej. Kot si je mislil, gladko kot le kaj. Zdaj nikoli ne bo našel tega prekletega dokumenta, sploh če ga bo ta lovka še vedno držala tukaj. "Torej, kakšne vire imaš pa ti? Kaj si sploh hotela od mene?" Najbolje da čimveč stvari izve od nje. To bi bilo pošteno. In potem bosta morda celo sodelovala. Čeprav... Nekako je dvomil v to. Verjel je namreč, da ga bo lovka ubila takoj, ko se bosta spravila ven od tukaj. "Si sama?" Najbolje bi bilo izvedeti čimveč koristnih informacij. Če se ne bo igrala, bo pač govoril v katerem koli drugem jeziku. Mogoče španščini ali francoščini? | |
| Naslov sporočila: Re: jax & mackenzie Pon Apr 01, 2013 3:19 pm | |
| for jax hall, around 180 words & i'm listening to never shout never - on the brightside.
"no, saj si tudi ti sam dovolj neumen in nepazljiv, da bi v vsakem primeru padel," je zasikala. saj je videla, da to dela nalašč - nekoč bi se verjetno smejala takšnim žalitvam, danes pa se je jezila nanje. kako sem se tako spremenila? je pomislila bežno. "kar imej svoje skrivnosti - tudi jaz imam svoje," mu je odgovorila. verjetno ga je presenetila, verjetno je pričakoval, da ga bo silila, da pove. "če bi poklicala druge, bi bil mrtev že čez nekaj minut. to pa mi ne diši ravno," je povedala po pravici. jezno je pogledala v zrak. tu je bila komaj tri ali štiri mesece, zato sebi podložnih lovcev še ni uspela nekako obvladati. ni se zmenila za njegovi dve vprašanji, toda ob naslednjem se je morala zasmejati."seveda sem sama, kaj pa si pričakoval?" je vprašala. "delam na lastno pest," je še dodala, kar je bilo na nek način celo res. "svetla ali temna stran?" je nato vprašala mackenzie. ta podatek je bil morda ključen za njegovo preživetje.
| |
| | | jax hall wizard
| Naslov sporočila: Re: jax & mackenzie Pon Apr 01, 2013 3:30 pm | |
| Skomignil je z rameni. "Močno dvomim, da bi se to dejansko zgodilo, če me ne bi ti preganjala. Konec koncev sem se brigal zase, ti pa prideš zraven in se spraviš name, kot da sem te hotel ubiti." Very mature, Jax, very mature. Ob njeni reakciji je bil presenečen. "Tako hitro se vdaš?" jo je izzivalno vprašal. Sam pa si kaj boljši? Priprl je oči in ob naslednjem odgovoru je ponovno skomignil z rameni. "Po moje bi bil mrtev tako ali drugače. Pomemben ti moram biti, ker v nasprotnem primeru bi me ubila in poklicala svoje prijateljčke, da te pridejo potegniti iz luknje." Prestrelil jo je s pogledom. Sovražil je, ko ga ignorirajo, vendar kaj naj bi ji? Naj bi jo udaril in ji rekel naj mu takoj pove? Pa kaj še, roko bi mu zlomila preden bi sploh dosegel njen obraz. Sicer to ne bi bil velik problem, poznal je raznovrstne uroke, kako ustaviti bolečino, krvavitve in podobno, znal je sanirati nekaj zlomov, ampak prepričan je bil, da bi mu roko tako zlomila, da je ne bi mogel popraviti ni licu mesta. No ja, konec koncev je lovka. "Ja ne vem kako lovite vi ljudje druga bitja. Lahko da živite v tropih ali kaj." Sicer se je to slišalo precej živalsko, ampak kaj potem, več kot premlatiti ga tako ali tako ne more. Pravzaprav lahko, ampak ga verjetno ne bo. Potem bi ga že. "No lepo." Njeno naslednje vprašanje ga je presenetilo. Tole more biti trik. Če je lovka na svetli strani, potem mu bo morda pomagala priti iz jame ter ga bo gotovo popeljala na zaslišanje. Če ji reče, da je na temni strani, a je ona na svetli, ga bo nemudoma ubila. Isto se bi zgodilo, če je ona na temni strani, on pa je na svetli. Z roko si je segel skozi lase. "Svetla stran," je preprosto odgovoril. V mislih je že oblikoval urok, ki bi jo onesposobil, če bi ga poskušala napasti. | |
| Naslov sporočila: Re: jax & mackenzie Pon Apr 01, 2013 3:57 pm | |
| for jax hall, around 200 words & i'm listening to little mix - change your life.
prhnila je. "vdam?" se je zasmejala. "jaz imam v nasprotju s tabo nekaj spoštovanja in ne drezam v ljudi, če ni nujno," je še dodala. "ne ubijam, če ni potrebe po tem," je odvrnila ostro. pogledala je stran ob njegovemu naslednjemu stavku, ko je omenil, da bi lahko živeli v tropih. preden je to izjavil, je že pripravljala naslednjo zbadljivo pripombo, zdaj pa ni morala. že se ji je zameglil vid, toda preden bi spet prejokala kakšno solzo, je obrisala oči in se pretvarjala, da je nekaj padlo vanje. zavila je z očmi in si oddahnila ob odgovoru. "hvala bogu," je zamrmrala. "sem se že bala, da sem obtičala z temnim čarovnikom." nato se je spomnila na oliko ter se ugriznila v ustnico. "mackenzie donovan," mu je ponudila roko. premišljevala je tudi, da se je morda zlagal, toda to se ji je zdelo malo verjetno. zakaj bi lagal? se je bal, da je ona na temni strani ali kaj takega? ker zagotovo ni bila. in tudi ne bo, nikoli. če je ni čisto zlomilo in vrglo v prepad to, da je on volkodlak, kaj drugega bi jo lahko pokopalo tako zelo, da bi postala zlobna?
| |
| | | jax hall wizard
| Naslov sporočila: Re: jax & mackenzie Pon Apr 01, 2013 4:32 pm | |
| "Seveda in jaz sem najbolj neolikano bitje na tem planetu," ji je takoj odgovoril. Zarežal se je. "Seveda. To je tako, kot bi rekla da vampirji ne pijejo krvi. Ali pa da volkodlaki so volkodlaki ob polni luni. Oprosti, ampak ne zaupam več... Ker potem je rezultat vedno isti." Z ledenim pogledom ji je zrl v oči. Potem pa se je obrnila in Jaxu ni bilo nič jasno. Kaj je bilo to? Jo je na kakšen način prizadel? To je sicer dvomil, glede na to, da sta se pogovarjala o čisto vsakdanjih stvareh. Vsaj za bitja vsakdanjih. Ampak nikoli ne veš... Ob njenem naslednjem stavku je skoraj zavil z očmi. "Hm, sem že mislil da ste vsi lovci zlobni in da se ne zmenite za pripadnost," je tiho zaškripal skozi zobe. Njeno dejanje jo je zelo presenetilo. Torej poznajo tudi takšni neandertalci na oliko? Mogoče je preveč stereotipen. "Jax... Jax Hall," ji je odgovoril. Poskusil se je nasmehniti, podal ji je roko in jo stresel, kot se spodobi. "Torej... Priti morava ven, ne? imaš kaj proti če boš mokra?" jo je vprašal. Sicer vode ni uporabljal pogosto, ampak vse je enkrat prvič. Urok, da bi ju oba spravil ven pa bi tudi trajal predolgo. Poleg tega je bilo v jami nekoliko zadušljivo in počutil se je utesnjenega. | |
| Naslov sporočila: Re: jax & mackenzie Pon Apr 01, 2013 6:08 pm | |
| for jax hall, around 200 words & i'm listening to little mix - change your life. so sorry for late answer -.-
"da, saj ubijam, in to mi je v užitek. kakšne pripombe?" je celo malce preostro vprašala mackenzie. "ne drzni si govoriti o volkodlakih," je še dodala in skušala napraviti vtis, da misli popolnoma resno. hvala bogu, da on ni bil volkodlak, ker bi ga verjetno, takoj ko bi ga ujela, začela zasliševati o tistem, o katerem pravzaprav ni hotela slišati nič več. "ne," je odkimala. "nikoli. vsaj moja družina ne," je še skomignila z rameni. "mi smo svetlostranci do konca, čeprav se tu in tam najde kakšna črna ovca," je priznala. da, srečala je že dva ali tri temnostranske donovane - prav groza jo je zgrabila, toda bila je še mlajša in neizkušena. malce se je začudila, ker je dejal, da se piše hall, toda kakor so črne ovce pri donovanih, morajo biti tudi pri kakšni temnostranski družini, kot so hallovi. "malo? ne. veliko? bolje da ne povem," je odgovorila na vprašanje. pa bosta le sodelovala, se je oglasil nek posmehljiv glas. tisti, ki jo je zmerjal po tem, ko je on izginil. oh samo utihni! se je zadrla v mislih in porinila glas stran.
| |
| | | jax hall wizard
| Naslov sporočila: Re: jax & mackenzie Pon Apr 01, 2013 6:27 pm | |
| Nekoliko je bil presenečen. Torej le ima temno plat. Ubijanje ji je v užitek? Zabavno. Ampak nikakor ne bi bilo tako zabavno, če bi njemu zlomila vrat. Nagon v njem mu je govoril, naj se pobere brez nje, vendar ni mogel. Konec koncev je vedno reševal težave, ne samo njem, temveč tudi drugim. Čudno, povedala mu je, da so vsi na svetli strani, zato je predvideval, da so tudi njeni prijatelji... Prijazni. Ampak lovci so, lovci lovijo takšne kot je bil sam, zato ji ni zaupal. Niti malo. "No, če hočeš priti iz jame, se boš morala zmočiti," ji je povedal in se ji zarežal. "Upam da boš preživela. Saj ni premrzlo." Nekoliko se je pretegnil, potem pa stegnil roke naprej. V mislih si je predstavljal vodo, kako jo vabi k sebi in kako je okoli njega. Glavno je dvignil nekoliko višje, oči pa zaprl. Okoli njiju se je začela nabirati voda, tekla je hitreje in hitreje, dokler se ni začela jama počasi polniti. Ko je bila dovolj polna, je plaval z nogami, potem pa je pogledal naokoli. Bila sta šele na polovici, vendar je čutil, da se ga loteva vrtoglavica. Stisnil je zobe, poskušal je ostati zbran in ko ju je popeljal do vrha, je čutil, da se mu je iz nosa ulila kri. Super. "Hvala voda," je tiho rekel, zadihan od upravljanja. Navadno je upravljal zrak in ogenj, ne pa vodo in zemljo. Ampak dobro, znal je osnovne uroke. "Imaš kakšen robček?" jo je vprašal ter se prijel za nos. | |
| Naslov sporočila: Re: jax & mackenzie Pon Apr 01, 2013 6:47 pm | |
| for jax hall, around 210 words & i'm listening to never shout never - can't stand it.
"super," je bolj zaklela kot dejala, ko ji je povedal, da se bo morala zmočiti. saj sem vedela, da ne bi smela obleči te majice! opazovala ga je, kako je skušal priklicati vodo. da, že velikokrat je videla čarovnike klicati elemente, toda ponavadi so to naredili, da bi se je znebili. jax je bil prvi, ki odkrito ni imel preveč proti njej. začutila je kako je v prostor začela pritekati voda. že čez kakšnih petnajstih minut sta bila oba zunaj, toda njemu se je ulila kri iz nosu. zasmejala se je ter pobrskala po žepih za paketom robčkov, ki ga je pred dvema urama vtaknila tja. ko ga je našla, mu ga je podala. "lahko si hvaležen, da sem lovka, ne pa vampir," je dejala v šali. "no skratka, zdaj bom šla. hvala za pomoč in uspešno iskanje, in pazi se naslednjih pasti," se je na hitro poslovila in že hotela odkorakati, ko se je obrnila nazaj. "saj res - v poročilo bom zapisala, da si neškodljiv in da te morajo pustiti pri miru. naslednjič, ko srečaš lovca, to ne bo eden iz naše družine," se je zavezala in potem odkorakala.
| |
| | | jax hall wizard
| Naslov sporočila: Re: jax & mackenzie Pon Apr 01, 2013 7:43 pm | |
| Podala mu je robec in zahvalil se ji je. "Hvala." Zahvala je bila izrečena odkrito, dekle se mu je zdelo prijazno. Čeprav verjetno ne bi smel nikoli spregovoriti z nobenim lovcem več. Ampak vseeno. Dekle se mu je nekako prikupilo. "Hm, vampir me verjetno ne bi zasledoval," je rekel in se nasmehnil. "Oh..." je nekoliko razočarano rekel. "Prav." Pobral se je, zaustavil krvavitev in prisluhnil. "Oh. Hvala," ji je rekel in se ji spet nasmehnil. Odšla je, Jax pa se je vstal. Pogledal je še nekaj sob, potem pa jo je našel. Nalepljeno na steni. Kako idijotsko. Kočno mu je uspelo spraviti stvar s stene, potem pa se je odpravil ven, daleč stran od vile. | |
| | | Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: jax & mackenzie | |
| |
| | | | jax & mackenzie | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
| |
| |
| |